19 Şubat 2011 Cumartesi

HARİKA-CİCİ BİCİ BEBEK TAKIMI


 HIRKANIN ALT KISMI düz örgü..kol oyuntusundan sonraki kısımlar bir düz bir ters pirinç örgü...
yakan ilmek toplayarak iki parça halinde kapşon ördüm..kol uçlarına ajur uygulayarak üçgen görünüm oluşturdum..internetten yabancı bir siteden bulduğum örneği sipariş olarak çalıştım..ve tüm aksesuarları tek teeek diktim....






bot patik






Posted by Picasa

18 Şubat 2011 Cuma

BOT ŞEKLİNDE BEBEK PATİĞİ




önce tabanı ördüm..konvers patiklerde olduğu gibi.ön kısmına küçük yuvarlak bir motif yaptım ve birleştirdim.bilek kısmında 40 adet ikili trabzan var..ip kalın ve dik durmasını sağlıyor.bacak kısmındaki model;trabzanın arkasından ve arasından alarak yaptığımız gibi..kabarık durmasını sağlıyor.
Posted by Picasa

banyonuz çiçek açsın...







Posted by Picasa

örgü bebek sandaleti




Posted by Picasa

14 Şubat 2011 Pazartesi

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN ÖRGÜ ETEK.

Posted by Picasa

SELANİK ÖRGÜSÜ SÜVETER




Posted by Picasa

BEBEK PATİĞİ TABANI AÇIKLAMASI


İP olarak nako kullandım..dışında derya baykal ın resmi vardı ..ama ismini hatırlamıyorum..önce 18 zincir çektim.üzerine 18 adet ikili trabzan ördüm.köşeya gelince aynı yuvaya 5 adet trabzan ördüm..biraz önceki 18 trabzanın alt kısımlarına batarak devam ettim.öbür köşede de aynı yuvaya 5 trabzan yaptım..finger bisküvi ye benzetiyorum.şeklini..3 sıra daha ördüm..köşeleri dönüşte taban düz duracak şekilde birkaç trabzan artırdım..aralarda..

daha sonra ipi tığa dolayarak sık iğne tekniği ile beyaz ipten bir sıra geçtim..ama trabzanların tepesine değil aralarına batıyoruz ki zincir görünümü oluşsun.





bu sıradan itibaren hiç artırma yapmadan örüyoruz.toplam 75 trabzan var..
tekrar pembe ip ile normal sıkiğne örüyoruz..

 tekrar beyaz ip ile dolayarak çakma sıkiğne yapıyoruz..

bir sıra daha pembe ip ile sıkiğne yapıyoruz..

  POPCORN STİTCH NOHUT VEYA PATLAK MISIR MODELİ YAPILIŞI Örnek iki şekilde örülüyor..fıstık modelinden ayrı olarak..çok beğenilen ka...